Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Περιοδεία στα χωριά του Πλωμαρίου πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με τους Υποψήφιους βουλευτές του συνδιασμού του ΠΑΣΟΚ , Ν. Σηφουνάκη, Π. Καπάρα, Μ. Ψήμμα, με κατάληξη το Πλωμάρι όπου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατείας της πόλης.

Οι Υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Ψήμμα και Παναγιώτης Καπάρας αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα και τους κινδύνους που διέρχεται η χώρα και την ανάγκη να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ που είναι εγγύηση για την σταθερότητα.

Ο Νίκος Σηφουνάκης στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Ο Λαός της Ελλάδας ο λαός της Λέσβου, οι πολίτες του Πλωμαρίου δεν πρέπει να λησμονούν την υποδομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή , όπως όλο το οδικό δίκτυο στα χωριά του Πλωμαρίου που ήταν σε άθλια κατάσταση το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, το Κέντρο Υγείας, το Πολύκεντρο στο παλαιό Σαπωνοποιείο, η μικρή Μαρίνα , το αλιευτικό καταφύγιο και τόσα άλλα.

Εδώ, στην πόλη του Πλωμαρίου οι δημοκόποι πρέπει να ξεσκεπαστούν. Θα τους θυμίσουμε λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου, δημιούργησε στο νησί μας, και το κατέστησε πρωτεύουσα του Αιγαίου, με την δημιουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Υπουργείο Αιγαίου.

Ηλθε ο κ. Καμμένος εδώ, και με περίσσια αυθάδεια, χωρίς αιδώ, μας είπε ότι θα ξαναδημιουργήσει το Υπουργείο Αιγαίου, όμως: Το Υπουργείο Αιγαίου καταργήθηκε το 2007 από τον κ. Καραμανλή, του οποίου υπήρξε Υφυπουργός. Τις πιστώσεις των άγονων γραμμών τις πήρε από την εδώ Γενική Γραμματεία Αιγαίου και τις μετέφερε στον Πειραιά στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οδήγησαν στην κατάρρευση την οικονομία η κυβέρνηση της οποίας ο κ. Καμμένος υπήρξε μέλος, ένα απλό παράδειγμα σπατάλης σας αναφέρω, το κονδύλι των άγονων γραμμών του Υπουργείου Αιγαίου από 20 εκατομμύρια ευρώ το 2004 το έφθασαν 100 εκατομμύρια ευρώ το 2009 , για το ίδιο έργο, τις ίδιες ακτοπλοϊκές γραμμές. Από την άλλη, ο λεγόμενος αριστερός εκσυγχρονιστικός πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει τίποτα το νέο.

Τα στελέχη του όπως και οι διάφοροι υπαλληλοπατέρες δεν προέρχονται από παρθενογέννηση, έχουν χρόνια στην πολιτική διαδικασία και απολάμβαναν την σπατάλη που σήμερα καταγγέλουν. Δυστυχώς οι απερίσκεπτες συνιστώσες του, με περίσσια επιπολαιότητα, οδηγούν στο άγνωστο. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα τους επιτρέψουμε να οδηγήσουν την χώρα στη δραχμή. Το ΠΑΣΟΚ θα είνα ο ρυθμιστής στις 18 Ιουνίου.

Είμαστε ο τρίτος πόλος της ευθύνης και της δημοκρατίας.

Ζητούμε από τον λαό να μην επιτρέψει στους ανεύθυνους να εκπαιδευθούν στου κασίδι το κεφάλι, δηλαδή του λαού. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει σίγουρη πορεία, σημαίνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και το Ευρώ».